Finanţe personale

astăzi, 00:07 Autor: Liviu Popescu

Banca Transilvania, Nuclearelectrica şi BRD sunt cele mai ieftine acţiuni din cele 13 ale indicelui principal BET în contextul în care acestea se tranzacţionează la cele mai mici valori ale multiplului de piaţă PER (price earning ratio), calculat pe baza rezultatelor financiare pe ultimele 12 luni, care le încorporează şi pe cele pe S1/2018, potrivit da­te­lor agregate de BT Equity Research.

„Marea majoritate a companiilor din indicele BET se păs­trează la un indicator P/E atractiv, semn al unei pieţe care este departe de a fi scumpă. Companiile au reuşit, în bună mă­sură, să beneficieze de creşterea economiei româneşti, înre­gistrând, per ansamblu, rezultate operaţionale în creş­te­re“, se arată într-un raport al brokerilor de la Prime Transaction.

Banca Transilvania (TLV) a ajuns cea mai subevaluată acţiune din structura indicelui în contextul în care instituţia de credit de la Cluj a raportat pentru primul semestru veni­turi operaţionale de 2,1 mld. lei, plus 58% şi un profit net de 854 mil. lei, plus 67%.

La preţurile de închidere din 20 august banca avea un PER de 6,4.

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) – vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.08.2018

Sursa articol zf.ro

Alte Articole Interesante