Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a preluat, marti, controlul asociatiei nationale din Uruguay (AUF), aflata in plin haos dupa demisia neasteptata a presedintelui sau, la sfarsitul lunii iulie.

Instanta internationala a infiintat o „comisie de regularizare” care trebuie sa faca ordine in cadrul AUF, relateaza AFP.

Mandatul acesteia se va incheia pe 28 februarie 2019, iar pana atunci va trece in revista statutele federatiei si va organiza noi alegeri, potrivit unei depese a FIFA, publicata de presa locala.

Federatia uruguayana se confrunta cu incertitudinea dupa demisia la data de 30 iulie a presedintelui Wilmar Valdez, cel care era favorit la un nou mandat la alegerile ce urmau sa aiba loc.

Demisia neasteptata a intervenit dupa difuzarea unor inregistrari care l-ar fi pus in dificultate pe Valdez. Continutul acestor inregistrari nu este cunoscut inca, dar presa evoca un contract legat de securitatea unui stadion, care i-ar fi putut compromite imaginea lui Valdez.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa articol ziare.com

Alte Articole Interesante