astăzi, 00:08 Autor: Alexandra Cepăreanu

Carmina Paraschiv

♦ Una dintre cele mai mari companii din industria alimentară din România preferă să nu lucreze cu banca şi să se finanţeze singură.

Producătorul de preparate din carne Ana şi Cornel din Mizil, cu afaceri de 44 de milioane de euro estimate pentru 2018 şi aproximativ 860 de angajaţi, spune că nu lucrează cu băncile pentru a nu fi vulnerabili în cazul unei situaţii dificile.

„Nu vrem să fim creditaţi de către bănci, preferăm să investim atât cât ne permitem, pentru că nu am încredere în economie şi nu vreau să risc“, a spus Carmina Paraschiv, director general Ana şi Cornel, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Ea a dăugat că în fiecare an investeşte profitul în dezvoltarea companiei şi se limitează la aceste investiţii pentru că nu vrea să depindă de bănci, în contextul în care economia nu este stabilă. „Nu vrem să depindem, pentru că dacă luăm un credit de la bancă pentru a investi banii în proiecte mari nu avem siguranţa că acele proiecte sunt sustenabile. În această situaţie preferăm să nu investim mai mult decât putem gestiona.“

Producătorul prahovean de preparate din carne Ana şi Cornel, controlat de familia Paraschiv, a încheiat primul semestru cu afaceri mai mari cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, avans susţinut de creşterea numărului de clienţi, dar şi de motivarea angajaţilor. „Această creştere a fost generată de in­vestiţiile pe care le-am făcut în toate seg­mentele, atât pentru client, angajat, dezvol­tarea companiei şi brand. Am mo­dernizat corpul administrativ pentru a creşte condiţiile din interior, am mărit spaţiile de lucru şi am îmbunătăţit pachetele de beneficii pentru a fideliza angajaţii.“

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) – vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2018

Sursa articol zf.ro

Alte Articole Interesante