astăzi, 00:07 Autor: Roxana Petrescu

Românii petrec de patru ori mai mult timp în beznă decât ungurii din cauza întreruperilor neplanificate în alimentarea cu energie, dar au facturi mai mari decât vecinii.

România este pe ultimul loc la nivelul UE în ceea ce priveşte cali­tatea serviciului de distri­buţie a energiei, din cauza celei mai ridicate durate a întreru­perilor neplanificate în alimentarea cu electricitate a consumatorilor.

Lucrurile s-ar putea agrava în contextul în care liga companiilor de distribuţie, formată din Electrica, Enel (Italia), CEZ (Cehia) şi E.ON (Germania), avertizează că investiţiile ar putea scădea după ce ANRE a tăiat rata reglementată a rentabilităţii (RRR), factor care determină profita­bili­tatea companiilor de profil.

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) – vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2018

Sursa articol zf.ro

Alte Articole Interesante