astăzi, 00:07 Autor: Bogdan Alecu

♦ Lipsa de personal şi plecarea angajaţilor după ce obţin pregătirea şi certificarea necesare ca să lucreze într-un service auto se numără printre cele mai mari provocări cu care se confruntă jucătorii din piaţa auto locală

„România a ajuns să fie ţara unde se califică perso­na­lul necesar altor ţări euro­pe­ne. Aici pregătim anga­jaţii, îi certificăm şi îi calificăm, pentru ca aceştia să plece în Euro­pa de Vest imediat după. Nevoia de per­sonal calificat există peste tot, iar aceştia vin gratis pentru cei din Occident“, explică Brent Valmar, directorul general al Porsche Ro­mânia, cel mai mare importator de pe piaţa auto locală.

Potrivit datelor Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente, industria de re­paraţii auto din România se confruntă de peste cinci ani cu un deficit de forţă de muncă pregătită de peste 20.000 de oameni la nivel naţional.

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) – vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.09.2018

Sursa articol zf.ro

Alte Articole Interesante