Premierul Marii Britanii, Theresa May, ar putea convoca alegeri legislative anticipate în contextul crizei Brexit, afirmă surse guvernamentale, deşi zvonurile au fost infirmate oficial de Downing Street, iar Partidul Laburist (de opoziţie) ar putea cere un nou referendum privind apartenenţa la UE.

Situaţie tensionată în Marea Britanie. Theresa May ar putea convoca alegeri anticipate din cauza Brexit /Opoziţia ar vrea un nou referendum

Situaţie tensionată în Marea Britanie. Theresa May ar putea convoca…

Consilierii premierului Theresa May au iniţiat în secret elaborarea unor planuri de urgenţă pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate în noiembrie, scopul fiind obţinerea majorităţii necesare pentru menţinerea în funcţie, în contextul în care liderii Uniunii Europene au respins planul britanic pentru un acord privind relaţiile bilaterale post-Brexit, afirmă surse citate de Sunday Times.

Doi oficiali de la Downing Street au declarat că Theresa May s-a simţit umilită la summitul european de la Salzburg, astfel că vrea să obţină susţinere politică pentru un nou plan privind relaţia cu UE. Planul Theresei May a fost contestat atât de politicieni britanici, inclusiv din Partidul Conservator, cât şi de liderii europeni.

Un alt oficial britanic a evocat chiar posibilitatea demisiei Theresei May. Guvernul conservator de la Londra are majoritate în Camera Comunelor doar cu ajutorul unei mici formaţiuni din provincia britanică Irlanda de Nord.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Sursa articol businessmagazin.ro

Alte Articole Interesante