Discounturile şi accesul la transport sunt cele mai căutate beneficii la achiziţia unei locuinţe, reprezentanţilor expoziţiei imobiliare Imobiliarium. Care sunt ceilalţi factori de care ţin cont cei care vor să investească într-un nou cămin?

De ce aspecte ţin cont românii în alegerea locuinţei

De ce aspecte ţin cont românii în alegerea locuinţei

Potrivit reprezentanţilor Imobiliarium, cele mai căutate beneficii la achiziţia unei locuinţe sunt discounturile, respectiv accesul la transport. De cele mai multe ori, amplasamentul locuinţei reprezintă şi factorul principal în alegerile cumpărătorilor, drept pentru care noile complexuri construite în afara Bucureştiului au pus bazele transportului privat. Locurile de parcare, bucătăriile mobilate şi finisajele sunt următoarele beneficii aflate în topul criteriilor posibililor cumpărători.

Cererea, oferta şi calitatea construcţiilor reprezintă principalii factori care influenţează oscilaţiile de preţ, conform reprezentanţilor Imobiliarium. Iar dacă la creşterea preţurilor, dezvoltatorii reacţionează destul de prompt, la scăderi există o perioadă mai mare de ajustare. În acest sens, beneficiile şi bonusurile sunt folosite, de multe ori, ca primă linie de atac la o stagnare a cererii.

Raportat la preţul mediu oferit în funcţie de amplasamentul imobilului, cumpărătorii de la Imobiliarium sunt dispuşi să ofere o medie de 80.000 de euro pentru un apartament de trei camere – sectoarele 1,2,3 şi Ilfov fiind peste această medie, în sectoarele 4,5 şi 6 preţurile fiind cu circa 5.000 de euro mai scăzute. Conform reprezentanţilor Imobiliarium, deşi în ultimii doi s-a observat o creştere a preţurilor, în prezent se resimte o stagnare în Bucureşti.  Printre cele mai importante schimbări în abordarea ofertei, prin care dezvoltatorii s-au remarcat în ultima perioadă, sunt calitatea construcţiei, introducerea materialelor cu un foarte bun factor energetic, a elementelor de smart homes încă din oferta iniţială, construcţia de case active şi pasive, precum şi dezvoltarea infrastructurii din ansamblu fără ajutor extern de la autorităţi.

Sursa articol businessmagazin.ro

Alte Articole Interesante