Ian Read, CEO-ul Pfizer, trece în poziţia de preşedinte executiv al grupului. În locul său va fi promovat Albert Bourla, actualul director operaţional

Schimbări majore la conducerea Pfizer: Ian Read părăseşte poziţia de CEO pentru cea de preşedinte executiv şi va fi înlocuit de actualul director operaţional, Albert Bourla

Schimbări majore la conducerea Pfizer: Ian Read părăseşte poziţia…

Ian Read, CEO-ul Pfizer, va părăsi poziţia de CEO începând cu data de 1 ianuarie 2019 pentru a deveni preşedinte executiv. Actualul COO al companiei, Dr. Albert Bourla, va prelua conducerea companiei, potrivit Fortune.

În cadrul unei declaraţii de presă, Read a anunţat că „acum este momentul potrivit pentru o schimbare la nivelul conducerii” companiei. Acesta a lăudat experienţa lui Bourla şi a spus că este persoana potrivită pentru „a livra următorul stagiu de creştere” pentru Pfizer.

Read este CEO-ul companiei încă din 2010. În ultimii opt ani, acesta a adus acţionarilor peste 120 de miliarde de dolari şi a crescut dividendul pe acţiuni de la 80 de cenţi în 2010 la 1,36 de dolari în prezent. Acesta este respectat printre acţionarii Pfizer pentru creşterea pe care a adus-o companiei.

Bourla lucrează în cadrul Pfizer de 25 de ani şi a condus divizia de Innovative Health. Compania transmite că Bourla a crescut grupul către „venituri record” de 31,4 miliarde de dolari şi a construit o divizie de Pieţe Emergente în cadrul Innovative Health, care a adus companiei venituri de 4,4 miliarde de dolari doar anul trecut.

În plus, Albert Bourla a condus divizia Pfizer de vacinuri, oncologie şi produse de îngrijire.

Sursa articol businessmagazin.ro

Alte Articole Interesante