Sophia in ‘t Veld, europarlamentar din grupul ALDE, a cerut miercuri, în şedinţa de plen, ca preşedinţia forului să demareze investigaţia cu privire la modul în care ar fi putut fi folosite fonduri europene în campania referendumului din 6 şi 7 octombrie.

Un europarlamentar olandez cere verificarea finanţării referendumului din România. Mesajul transmis premierului Dăncilă: Nu încercaţi să aveţi o confruntare cu PE

Un europarlamentar olandez cere verificarea finanţării referendumului…

„Ştiu că nu pot cere guvernelor, dar pot cere partidelor politice să facă campanie împotriva referendumului anti-LGBT din România şi cer oficial preşedinţiei acestui Parlament să investigheze acuzaţiile că s-au folosit fonduri ale Parlamentului European în campania pentru referendum”, a declarat Sophia in ‘t Veld, europarlamentar din grupul ALDE.

Referendumul pentru familie, care se va desfăşura pe 6 şi 7 octombrie, are la bază iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie, prima de după 1989. Iniţiativa, semnată de peste 3 milioane de români, vizează înlocuirea sintagmei „între soţi”, după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituţiei, cu căsătoria liber consimţită „între un bărbat şi o femeie”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Sursa articol businessmagazin.ro

Alte Articole Interesante