astăzi, 20:30 Autor: Răzvan Botea

Claudia Sofianu, EY România

În România, vorbim de reducerea de TVA pentru serviciile de catering, hoteluri şi baze sportive, parcuri recreative şi aşa mai departe. Proiectul este încă în dezbatere în România. Atât mediul de afaceri, cât şi noi, breasla consultanţilor fiscali, am venit cu diverse propuneri. Unităţile de alimentaţie publică care prepară mâncare, dar o livrează la domiciliu, vor fi afectate.

Claudia Sofianu, partener, liderul Diviziei de impozit pe venit şi contribuţii sociale a EY România: România ar putea deveni a doua piaţă dezvoltată din fostul bloc sovietic, dacă va avea în continuare forţă de muncă disponibilă.

România este în continuare de interes pentru investitorii străini, mai ales pentru cei care vor să-şi deschidă centre de servicii, acele shared service centers, pentru zone precum HR sau contabilitate, datorită costului redus al forţei de muncă şi pregătirii acesteia. De asemenea, România ar putea deveni o piaţă dezvoltată în cel puţin 10 ani, dacă va avea în continuare forţă de muncă disponibilă, a spus miercuri Claudia Sofianu, partener, liderul Diviziei de impozit pe venit şi contribuţii sociale a EY România, în acdrul unui eveniment al EY România.

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) – vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.10.2018

Sursa articol zf.ro

Alte Articole Interesante