ANALIZĂ TURISM

Secțiune susținută de Medlife Logo

astăzi, 00:00 Autor: Mirabela Tiron

Doar 1.050 de vizitatori zilnic, în medie, numără Statistica în aceste trei staţiuni. 7.700 de locuri de cazare pun la dispoziţie în total, în mod oficial, aceste destinaţii.

Sinaia, Buşteni şi Azuga, staţiunile montane „vedetă“de pe Valea Prahovei, au generat din cazare, în mod oficial, afaceri de doar 140 de milioane de lei anul trecut, faţă de 79 de milioane de lei în 2008, arată o analiză a ZF, pe baza datelor de la Registrul Comerţului. Analiza a luat în calcul companiile cu sediul social în aceste localităţi, ce operează sub cod CAEN 55-hoteluri şi alte facilităţi de cazare. 

Aceste trei staţiuni pun „oficial“la dispoziţia turiştilor doar 7.700 de locuri de cazare, adică 60% din capacitatea de cazare a judeţului Prahova şi au atras anul trecut în total doar 383.000 de vizitatori (cazaţi în structurile turistice), adică puţin peste o mie de vizitatori zilnic, în medie, arată calculele ZF.

Cu toate acestea, nu există weekend în care să nu se anunţe trafic aglomerat pe Valea Prahovei din cauza numărului mare de turişti care merg sau se întorc de la munte. Mai mult, în toate minivacanţele operatorii din turism anunţă grade de ocupare de 100% în staţiunile de pe Valea Prahovei.

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) – vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.11.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Sursa articol zf.ro

Alte Articole Interesante