Eveniment

Cine vrea să lucreze în Ministerul Afacerilor Interne? MAI scoate la bătaie peste 900 de posturi

Cele 946 de funcţii vacante care vor fi scoase la concurs au fost aprobate prin Memorandum în şedinţa de guvern de vineri. Aprobarea Memorandumului face parte din măsurile luate de Ministerul Afacerilor Interne pentru reducerea deficitului de personal cu care se confruntă instituţia. 

Concursurile sunt destinate personalului recrutat din sursă externă, dar şi celui din cadrul Ministerul de Interne, prin trecere din corpul agenţilor/subofiţerilor în cel al ofiţerilor, conform deciziei structurii organizatoare. Persoanele declarate admise vor fi încadrate în posturile pentru care au candidat pe parcursul anului 2019.

Printre structurile MAI care scot la concurs posturi se numără Direcţia Generală Management Urgenţe Medicale, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Direcţia Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor, Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Academia de Poliţie, Casa de Pensii Sectorială ş.a.

În octombrie 2017 s-a mai aprobat, prin memorandum, un număr semnificativ de posturi pentru încadrarea în poliţie, jandarmerie, pompieri, poliţie de frontieră şi alte unităţi ale MAI, funcţii care au fost deja ocupate în urma concursurilor organizate în perioada 2017-2018.

Demersurile pentru organizarea şi desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din structurile Ministerului Afacerilor Interne vor fi realizate etapizat începând de anul acesta şi vor continua şi în anul viitor, potrivit MAI.

Sursa articol zf.ro

Alte Articole Interesante