Decizia Consiliului Judeţean Cluj prin care Ministerul Sănătăţii a primit un teren de 14 hectare pentru spitalul regional ar putea fi revocată, în condiţiile în care autorităţile clujene vor să-şi construiască singure spitalul regional, însă Sorina Pintea a anunţat că se va face de către MS.

Clujul vrea să „rupă” relaţiile cu Guvernul de la Bucureşti. Ce s-ar putea întâmpla cu decizia CJ Cluj prin care Ministrul Sănătăţii a primit teren pentru spitalul regional

Clujul vrea să „rupă” relaţiile cu Guvernul de la Bucureşti. Ce…

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că se analizează posibilitatea revocării hotărârii CJ Cluj prin care s-a dat terenul de 14 hectare gratuit Ministerului Sănătăţii pentru spitalul regional de urgenţă, deoarece nu se mai respectă termenii şi se va amâna proiectul până după anul 2023.

„Se discută mult despre spitalul regional de urgenţă Cluj, unde au fost confuzii în spaţiul public. Fiecare zi de întârziere înseamnă vieţi pierdute, iar principalul responsabil pentru această situaţie este Guvernul, care nu mai are bani pentru co-finanţarea europeană pentru perioada 2017-2020. Am făcut o adresă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi cerem sprjinul Comisiei Europene, Direcţia Generală de Politică Regională şi Urbană, pentru a solicita autorităţilor române să modifice ghidul de finanţare, astfel încât Consiliul Judeţean Cluj să devină eligibil pentru acest proiect şi ar putea să co-finanţeze spitalul cu 2%, 28% să finanţeze Guvernul şi 70% CE. (…) Analizăm posibilitatea să revocăm hotărârea CJ Cluj prin care am dat terenul de 14 hectare gratuit Ministerului Sănătăţii pentru spital, deoarece nu se respectă termenii stabiliţi şi Guvernul va amâna până după 2023 proiectul acestui spital”, a spus Tişe.

Sursa articol businessmagazin.ro

Alte Articole Interesante