♦ De aproape trei ani companiile care ar trebui să asigure agentul termic în Bucureşti zac în insolvenţă, dar capitala României, ţară care se gândeşte să-şi exporte gazele pentru că nu are ce să facă pe plan local cu ele, arată mai bine ca niciodată în lumina decoraţiunilor de Crăciun ♦ Peste 300 de blocuri din Bucureşti nu aveau ieri căldură sau apă caldă din cauza avariilor, necesarul de investiţii în întreg sistemul centralizat fiind estimat la 3 mld. euro ♦ Cum au reuşit însă alte ţări să-şi eficientizeze acest sistem, considerat cel mai puţin poluant şi sigur pentru confortul termic al cetăţenilor lor?

Potrivit informaţiilor publi­cate ieri de RADET (Regia Auto­no­mă de Dis­tribuţie a Energiei Termice Bu­cureşti) peste 300 de blocuri şi imobile aveau ieri apa caldă şi căldura oprite. Potrivit centralizatorului de pe pagina oficială a companiei, lucrările erau în desfăşurare, intervenind în urma unor avarii la reţelele primare.

„RADET Bucureşti este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România, deţinând 43% din piaţă. Furnizează energie termică pentru aproximativ 562.000 de apartamente, reprezentând aproximativ 8.200 de blocuri de locuinţe şi 320 de imobile, în care trăiesc

1,21 milioane de locuitori, precum şi pentru aproxi­mativ 4.900 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici. RADET Bucureşti este operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică, asigurând 72% din necesarul de energie termică al Capitaleiî, se arată pe site-ul RADET, entitate care din primăvara anului 2016 a intrat în insolvenţă, în tandem cu Electrocentrale Bucureşti, producătorul de energie termică.

Sursa articol zf.ro

Alte Articole Interesante