Autorităţile din Duisburg, Germania, au confiscat mai multe maşini de lux de la români care încasau lunar ajutor social. Mai mult, aceştia veneau să ridice ajutorul de la stat la volanul bolizilor de zeci de mii de euro.

Păţania unor români care s-au dus cu bolizii de lux să-şi ridice ajutoarele sociale, în Germania

Păţania unor români care s-au dus cu bolizii de lux să-şi ridice…

Poliţiştii şi procurorii din Duisburg au desfăşurat o anchetă amplă în acest caz, după ce au fost primite sesizări potrivit cărora mai multe persoane ar încasa fără drept ajutoare sociale, relatează Spiegel Online.

Poliţiştii au supravegheat sediile a două centre pentru asistaţi social şi au confiscat maşinile celor veniţi să-şi ridice banii – Mercedes E-Class sau BMW seria 5.

Procurorul-şef Stefan Müller a spus că mai multe persoane au fost puse sub acuzare. ”Cineva a venit la agenţie cu un Mercedes AMG de 500 de cai putere. Este greu să-ţi iei aşa ceva din ajutoare sociale”, a declarat Müller pentru sursa citată.

Conform prevederilor legale din Germania, orice persoană care beneficiază de ajutor social este obligată să completeze o declaraţie de avere şi, potrivit legii, poate deţine un autoturism în valoare de cel mult 7.500 de euro.

Cei mai mulţi dintre cei anchetaţi acum au declarat la poliţie că maşinile nu le aparţin, ci le-au împrumutat. Pe lângă români, în aceleaşi dosar sunt cercetaţi şi cetăşenu bulgari, toţi asociaţi unor clanuri interlope, scrie stirileprotv.ro

Sursa articol businessmagazin.ro

Alte Articole Interesante